SPORTables had een date met Maarten Tjallingii!

SPORTables had een date met Maarten Tjallingii!

Uhm… Een kookboek die een date heeft met een topsporter en dan nog wel wielrenner Maarten? Jazeker! Maar, waarom dan?
Nou, dat zit zo: het allereerste SPORTables boek dat van de drukpers kwam rollen, verdiende een bijzondere eerste eigenaar! En dus…

In de spannende laatste finale weken voordat SPORTables gedrukt zou worden fantaseerden de auteurs er lustig op los. Aan wie zouden zij toch dat aller, állereerste exemplaar overhandigen tijdens de boeklancering (3 juli j.l.)…?

Het liefst aan een bekende (top)sporter. Dat zou zorgen voor lekker wat reuring rondom het boek. Een ludieke actie om het on-the-go sportkookboek onder de sportaandacht te brengen. Oké, maar dan wel een topsporter die iets heeft met voeding, een fanatiekeling die het boek ook daadwerkelijk écht leuk vindt en gaat gebruiken. Anders is het wel heel suf… We gingen opzoek naar een topsporter die weet wat hij/zij eet, waarom hij/zij dat eet én die ook nog eens graag kookt. Opzoek naar de perfecte match dus! Met wie kon SPORTables, vers van de pers, nou eens gaan daten?

Bij de genoemde criteria sprongen er direct een aantal sporters in het oog. Dafne Schippers bijvoorbeeld! Dafne heeft een eigen blog met haar zus Sanne: Dafne Likes. De twee meiden bloggen regelmatig over voeding en sport. Perfect! Ze werd door de auteurs enthousiast benaderd. Maar, er kwam geen antwoord… Nog tweemaal werd er een poging gedaan, de auteurs voelden zich bijna een stelletje stalkers. Helaas: nul respons… Jammer, maar fair enough, deze dame zat destijds ongetwijfeld midden in de media gekte! Next up, Maud van der Meer, zwemster, was helaas verhindert op de datum van de boekpresentatie. Eens kijken… Oeh ja, ook een toffe: Marijn de Vries! Marijn reageerde gelijk, vond het super leuk, maar zat in Frankrijk vanwege de Tour. Logisch, natuurlijk. Wacht eens even, de GIRO was net gereden. Met een prachtige start in Nederland. Toen dachten we: natuurlijk! Maarten Tjallingii, die moeten we hebben! We snorden zijn telefoonnummer op in het telefoonboek (ja, het bestaat nog), trokken de stoute sportschoenen aan en belden op. Aan de telefoon kregen we Petra, zijn vrouw. Na een hyper enthousiaste hak-op-tak uitleg van ons plan, zei ze: mail me, ik vind het een leuk idee én we steunen graag lokale initiatieven! Zo gezegd zo gedaan. Mail gestuurd, datum geprikt. Hoppa!

Mail me, ik vind het een leuk idee én we steunen graag
lokale initiatieven!

Maarten Tjallingii, 1977, is (oud) profwielrenner en atleet in hart en nieren. Een topsporter die bewust bezig is met voeding. Nou hoor ik je denken, dat zijn ze toch allemaal? Nee, niet persé. Maar Maarten zeker wel, hij heeft zijn voedingswensen en voorkeuren om optimaal te presteren al jaren zelf netjes op orde. Als vegetariër werd hem vaker het hemd van het lijf gevraagd of keken ploeggenoten raar op. Vegetariër? Jij eet liever geen melkproducten? Hoe kom je dan aan je eiwitten man?! Nou, die eiwitten zitten niet alleen in een lap vlees of tonijnsteak, die kun je ook prima uit plantaardige voeding halen en in voldoende mate binnenkrijgen. Ja, zelfs als je De Tour rijdt, op een zwaar trainingskamp bent, of heel wat dagen en weken over de Posbank sjeest. Geen probleem, dat weet Maarten, uit eigen ervaring, onderzoek doen, luisteren naar zijn lichaam en slimme combinaties maken in productkeuze.

I wanted this so badly, especially this particular stage!
#kingofthemountains  #Giro2016  #posbank

Maarten woont net als SPORTables in Arnhem. “Onze achtertuin” bestaat uit de Veluwe en Posbank waar je prima flinke tochten kunt fietsen. Het was trouwens daar op de Posbank (een heuvelachtig heide gebied gelegen rondom het uitkijkpunt op 90m hoogte ten noord-oosten van Arnhem), waar Maarten dit jaar tijdens de GIRO de bergtrui pakte. Hoe speciaal was dat moment! De quote hierboven zegt genoeg. Bijzonder!

Maarten Tjallingii foto sportables voeding kookboek sporters

De Posbank, waar Maarten elke bocht, heuvel en afdaling als geen ander kent, leek ons allen dé ideale plek voor de overhandiging van het eerste SPORTables exemplaar. Omdat ook Maarten in het weekend van de boeklancering al een Tour-verslag-radio optreden in de planning had staan werd het geheel op film vastgelegd, zodat we de overhandiging later aan jullie konden vertonen.

Op de grote filmdag, je raadt het al, regende het. En niet zo’n beetje ook! Pij-pe-ste-len, uren lang. En als een fietser ergens niet van houdt is het wel fietsen in de regen dat met bakken uit de hemel komt. (Laat staan fietsen en filmen in de regen…) Lekkere timing voor een date op de heide! Not. De oplossing? Nodig de topsporter uit bij je thuis. En dus zat Maarten ineens bij auteur Karin aan tafel. Dat vond ze best spannend!! SPORTables was er echter hélemaal klaar voor en lag ontspannen te wachten, klaar voor de overhandiging, met de geur van versbedrukte bladzijden om zich heen. Trots op zijn grafische looks, ook al gaat het natuurlijk om de inhoud!

Het werd een gezellige en zeer geslaagde date! SPORTables, Karin en Maarten praatten honderduit over voeding bij topsport. Wat werd er voor hem gemaakt, de reacties van collega’s, waarom hij voeding zo belangrijk vindt, hoe dat zo gekomen is, waarom hij welke keuzes maakt en nog veel meer.
Needless to say: en enorme eer om ons allereerste boek aan Maarten te mogen overhandigen!!!

En dan nu; het resultaat van onze date! Wat vindt Maarten van SPORTables? Zijn ze de perfecte match? (Met een dikke knipoog naar de muziek & setting)

Maarten & Petra: dankjulliewel! Voor jullie enthousiasme en medewerking. Super!

Film & montage – Pim Kapitz
Geluid – Ivo Welten

Be the first to reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *