Auteur Karin sinds januari kok en FoodCoach Coördinator bij Team Jumbo-Visma

Van professioneel danseres naar student, diëtist, auteur, dans- sportdiëtist en uiteindelijk kok & FoodCoach Coördinator van Team Jumbo-visma? Ja dus…!

In november 2018 kreeg auteur Karin een telefoontje. Aan de andere kant van de lijn collega Sportdietist Nancy van der Burg van Team Jumbo-Visma. Nancy had een vraag; of Karin misschien interesse had om te koken voor de renners. Een totaal onverwachts telefoontje! Ja, koken kan ze, het is een grote hobby, ontspanning. Iets waar ze haar creativiteit en sportvoedingskennis in kwijt kan. Maar… om als officiële kok aan de slag te gaan… Na wat meer informatie te hebben gekregen over de nieuwe voedingsstrategie van het team, onder andere onder toeziend oog van Asker Jeukendrup, hoefde ze niet lang na te denken… “Ja! Dat lijkt me wel wat!”, klonk het antwoord. Natuurlijk werd er wel even thuis overlegd 🙂

Het buffet, de renners, Karin & de FoodCoach App

Het nieuwe voedingsbeleid van Team Jumbo-Visma is in de media ondertussen al meerdere keren onder de aandacht geweest. Leuk! Hier een lijstje met linkjes naar de artikelen voor wie het leuk vindt om ze terug te lezen en meer over deze voedingsstrategie te weten >>

Vrouwen in Sport
Omrop Fryslan
Veronica Magazin
LeQuipe
Nieuwsblad BE
Volkskrant
NRC en
Femmegym

Ook was Karin tijdens de Tour de France te gast bij het programma ‘De Avondetappe’. Een eer en fantastisch natuurlijk om iets te mogen vertellen over voeding, sport en een strategie die uniek en innovaties is, waar je enthousiast over bent! >> LINK naar de uitzending.

Ondertussen draait het FoodCoach programma dik een half jaar en mocht het team dit seizoen meer overwinningen omarmen dan ooit tevoren. Mooi hoe training, materiaal, wetenschap en voeding kan bijdragen aan optimale prestaties en flow binnen het team. Groei welke in 2016 is ingezet en waar enorm hard voor geknokt is! Need less to say, een eer voor Karin om onderdeel uit te mogen maken van dit team!

Foto credits: Bram Berkien

Be the first to reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *